BAVARSKI KREM SA SOSOM OD NEKTARINA

Kremast, delikatan, topi se u ustima... Bavarski krem sa malo musa od nektarine. Prefinjeno blaženstvo...

Sastojci:

Za oko 8 malih keramičkih posuda 
  • 500 ml pavlake sa 36% mlečne masti (30%)
  • 400 ml mleka
  • 4 kvasca
  • štapić vanile
  • 10 g šećera u prahu
  • 4 izvršne kašike želatina 
Sos od nektarina
  • 4-5 nektarina
  • 2-3 kašike šećera
  • oko 50 ml vode
BAVARSKI KREM SA SOSOM OD NEKTARINA

Priprema:


Rastopite želatin u oko 10 kašika hladne vode. Skuvajte mleko sa štapićem vanile. Ostavite sa strane na 2 minuta. Umutite žumanca sa šećerom u prahu dok ne dobijete laganu smesu. Izvadite štapić vanile iz vrućeg mleka i pažljivo (kap po kap) ga sipajte u smešu sa jajima uz neprekidno mućenje na niskoj brzini tako da se žumanca ne zgusnu.

Mešajte smešu žicom još desetak sekundi na pari dok se ne zgusne. Dodajte pripremljen želatin i pažljivo umutiti.

Ostavite da se potpuno ohladi. Kada se smeša zgusne, dodajte pavlaku uz mešanje žicom i pomešajte sa smešom od jaja.

Stavite krem u male keramičke posude i ostavite da odstoji u frižideru najmanje nekoliko sati. Da biste izvadili krem iz keramičkih posuda, potrebno je da posude stavite u toplu vodu nekoliko sekundi. Poslužiti hladno sa dosta sosa od nektarine.

Sos
Izrežite nektarine i sipajte puno vruće vode preko njih. Oljuštite, uklonite košticu i stavite u blender. Dodajte šećer i vodu. Mutite u blenderu dok sos ne postane gladak.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi