ČOKOLADNI MAFINI SA GODŽI BOBICAMA, BRUSNICAMA I SVEŽOM POMORANDŽINOM KOROM SA PRELIVOM OD CRNE ČOKOLADE

Pravljenje kolača predstavlja pravu radost kada vreme postane hladnije. Dok čekamo Božić hajde da probamo da napravimo aromatične mafine – omiljeni slatkiš na našem stolu. Hajde da uz pomoć Sencor blendera pripremimo nešto fino što će svojim izgledom i ukusom dospeti do dubine vašeg srca.

Sastojci:


Porcije: 6

Testo
  • 60 g običnog brašna
  • 80 g crne čokolade
  • 35 g šećera
  • 75 g maslaca
  • 2 jajeta
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika brusnica
  • 1 kašika godži bobica
  • 1 kašičica rendane kore pomorandže
Preliv od crne čokolade
  • 50 g crne čokolade
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 1 kašika maslaca
  • nekoliko brusnica, godži bobica i kašičica rendane kore pomorandže za dekoraciju
ČOKOLADNI MAFINI SA GODŽI BOBICAMA, BRUSNICAMA I SVEŽOM POMORANDŽINOM KOROM SA PRELIVOM OD CRNE ČOKOLADE

Priprema:


Testo
U tiganj stavite maslac, šećer i čokoladu.
Stavite tiganj na laganu vatru, pomešajte sastojke i ostavite sa strane. (budite oprezni – smeša ne treba da provri).
Stavite pripremljenu smešu u mikser kako biste pomešali sve sastojke.
Dodajte prethodno pomešano brašno i prašak za pecivo, mešajte neko vreme, zatim dodajte jaja i nastavite sa mešanjem.
Na kraju kašikom dodajte brusnice, godži bobice i koru pomorandže. Stavite testo u kalupe za pečenje do 2/3 njihove dubine.
Stavite mafine u prethodno zagrejanu rernu na 160°C i pecite oko 20 - 25 minuta.
Dobra praksa je da izvadite jedan mafin i ubodete ga drvenim štapićem da biste videli da li je unutra suv; ako nije, nastavite da pečete još 5 minuta.
Ostavite mafine sa strane nakon što ih izvadite iz rerne.
Ohlađene mafine prelijte prelivom od crne čokolade i ukrasite brusnicama, godži bobicama i korom pomorandže.

Preliv
U šerpi pomešajte crnu čokoladu, maslac i šećer u prahu.
Držite na laganoj vatri dok se ne sjedini (budite oprezni i ne dozvolite da proključa).

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi