TART OD ČOKOLADE I NARANDŽE

Ukusni, hrskavi i delikatni tart punjen svilenkastim, kremastim filom od čokolade i narandže. Ovo vredi probati...

Sastojci:


Testo
  • 250 g običnog brašna
  • 25 g mlevenih badema
  • 80 g šećera u prahu
  • 150 g maslaca
  • 2 manja jajeta
  • prstohvat soli
  • kašičica ekstrakta vanile
Krem od čokolade i narandže
  • kora narandže i sveže ceđeni sok od četiri narandže
  • 500 ml kondenzovanog mleka
  • 5 žumanceta
  • 200 g crne čokolade
  • 250 ml pavlake sa 30% ili 36% masnoće
TART OD ČOKOLADE I NARANDŽE

Priprema:


Žicom mutiti maslac dok ne postane lagan, pahuljast i kremast, dodati bademovu pulpu i šećer pa ponovo mutiti kako bi se sastojci sjedinili. Dodati jaja i ekstrakt vanile a onda premesiti testo. Dodati brašno, posoliti i kratko premesiti testo. Testo treba da bude čvrsto i elastično. Napraviti kuglu od testa pa je uviti prianjajućom folijom i staviti u frižider na sat vremena. Nakon toga razvući testo po dnu i stranicama pleha za pečenje. Podesiti rernu na 170°C, ubaciti u pleh i peći oko 10 minuta.

Blenderom umutiti žumanca dok ne postanu lagana i mekana. Dodati mleko i umutiti na niskoj temperaturi tek toliko da se sastojci sjedine. U smesu dodati sok i koru narandže. Promešati krem i naneti na dno tarta. Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 170 °C i peći 15-18 minuta dok stranice tarta ne dobiju braon boju. Krema je tečna, ali tako i treba da bude:)

Odložiti pitu da se ohladi a onda je staviti u frižider na 4-6 sati da se stegne.
Otopiti čokoladu na pari i preliti je preko tarta. Čokoladni preliv ukrasiti šlagom. Na vrh možete dodati seckani kokos.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi