HRSKAVI KAPKEJKOVI SA MASKARPONEOM, BELOM ČOKOLADOM I BOROVNICAMA

Već prva dva zalogaja će vam izmamiti osmeh. Hrskavo testo, nežna, lagana i paperjasta krema sa slatko-kiselim ukusom borovnice. Treba li vam još nešto?

Sastojci:


Sastojci:
  • Hrskavo testo:
  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 1/2 kašike limunovog soka
  • 1/4 kašičice kore limuna
  • žumance

Pored toga
  • 200 ml pavlake sa 36% masnoće
  • 250 g maskarpone sira
  • 100 g bele čokolade
  • 250g borovnica
HRSKAVI KAPKEJKOVI SA MASKARPONEOM, BELOM ČOKOLADOM I BOROVNICAMA

Priprema:

Prosejano brašno ubaciti u blender. Dodati šećer u prahu, komade maslaca, žumance, koru i sok od limuna. Umešati sastojke na srednjoj brzini dok se ne dobije gruba sipkava masa. Staviti smesu na dasku za testo i razvući tako da postane glatka. Staviti da odstoji u frižideru 30 minuta. Ohlađene komade testa staviti na dno svakog kalupa. Peći do zlatno-smeđe boje oko 10 minuta na 180°C. Odložiti kapkejkove dok se ne ohlade pa izvaditi iz kalupa.

Rastopiti belu čokoladu sa kašikom mleka na pari. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje. Umutiti kremu podešavanjem blendera na maksimalnu brzinu. Dodati maskarpone sir i (ohlađenu!) istopljenu belu čokoladu. Napuniti papirne korpice kremom koristeći dresir džak i ukrasiti ih svežim borovnicama.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi