HRSKAVI MEDENJACI SA ĐUMBIROM I KOROM MANDARINE

Hrskavi. Sa puterastom aromom i blagim ukusom kore mandarine. Ukus cimeta je takođe nezaobilazan. Priprema se brzo, što znači da ostaje više vremena za ukrašavanje.

Sastojci:


(oko 15-18 komada) 
 
  • 100 g maslaca
  • 75 g smeđeg šećera
  • 1 kašika tečnog meda
  • 1 umućeno jaje
  • 200 gr običnog brašna
  • 1 kašika mlevenog cimeta
  • 1 kora mandarine
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • za ukrašavanje: 1 kvasac
  • 1 čaša šećera u prahu
HRSKAVI MEDENJACI SA ĐUMBIROM I KOROM MANDARINE

Priprema:


Sjediniti maslac i smeđi šećer mešanjem dok smesa ne postane lagana i pahuljasta. Zatim treba dodati umućeno jaje, cimet, med, koru mandarine i pomešati. Dodati prosejano brašno koje je prethodno pomešano sa praškom za pecivo. Sve sjediniti a od testa napraviti loptu. Testo treba zaviti u lanenu krpu i ostaviti u frižideru najmanje 30 minuta.

Oklagijom ohlađeno testo razvući a zatim ga iseći na više komada u obliku srca. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta.

Glazura: umutiti belanca a na kraju dodati šećer u prahu, a zatim ponovo mutiti smesu tako da bude glatka i bez grudvica. Naneti glazuru na medenjake.

Napomene:
Pre stavljanja glazure, ostaviti medenjake da se ohlade. Ukoliko želite da napravite šaru od glazure, sipajte je u dresir džak. Umesto srebrnih šećernih kuglica, možete koristiti M&M bombone, kokosove pahuljice ili mrvljenu čokoladu. Testo za medenjake je prilično masno i zbog toga je bolje da se oblici odmah iseku na papiru za pečenje - tako da više ne moraju da premeštaju na pleh za pečenje. Srećno pečenje!

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi