LAKI MEDENJACI SA MARMELADOM

Sa predivnom aromom, ovaj neodoljivi sočni medenjak ima prelepu boju.

Sastojci: 

 
  • 2 čaše običnog brašna
  • 1 čaša šećera
  • 1 jaje
  • 125 g margarina (rastopljenog i ohlađenog)
  • 250 g marmelade od šljiva
  • 1 čaša mleka
  • 2 kašičice kakaa
  • 2 kašičice začina od đumbira
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • maslac za namaz
  • ½ čaše marmelade od šljiva za premazivanje
Preliv
  • 100 g crne čokolade (sa najmanje 60% sadržaja kakaa)
  • 50 g maslaca
LAKI MEDENJACI SA MARMELADOM

Priprema:


Uključiti rernu na 180°C. Maslacem premazati pleh za pečenje.
Staviti jaje i šećer u blender i mutiti dok ne dobiju belu boju.
Tokom mućenja, postepeno dodavati margarin, marmeladu od šljiva, mleko, kakao, sodu bikarbonu, đumbir i na kraju malo brašna. Mutiti dok smesa ne postane glatka.

Sipati smesu u pleh za pečenje i ubaciti u rernu. Peći 50-60 minuta ili sve dok se štapić ne ostane suv kad se izvadi iz smese. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, zatim izvaditi iz pleha za pečenje, preseći na pola, ravnomerno premazati marmeladom od šljiva i spojiti oba komada.

Za pripremu premaza, rastopiti čokoladu zajedno sa maslacem na pari ili u mikrotalasnoj pećnici i dobro promešati, a zatim ravnomerno preliti medenjak.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi