MEDENJACI SA CRVENIM PASULJEM

Medenjaci bi trebalo da budu slatki i aromatični ali ne teški! Možete ih pripremiti sa pasuljem. Sada imate i zdravu verziju vašeg omiljenog tradicionalnog kolača. Uprkos eventualnoj sumnji, morate da ih isprobate - ništa neće ostati nepojedeno!

Sastojci: 

 
  • 320 g kuvanog crvenog pasulja
  • 50 g integralnog pšeničnog brašna
  • 5 jajeta
  • 3 kašike kakaa
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kašika đumbira
  • 1 kesica mešavine orašastih plodova
  • 1 šaka suvih brusnica
  • 1 šaka peruanskih jagoda
  • 3/4 čaše smeđeg šećera
  • 5 kašika meda
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • 1 čaša marmelade od šljiva
MEDENJACI SA CRVENIM PASULJEM

Priprema:


Podesiti rernu na 170°C. Kuvani pasulj staviti u blender i miksovati dok smesa ne postane glatka. U smesu od pasulja dodati šećer, jaja, med, maslinovo ulje, ekstrakt vanile. U posebnoj posudi pomešati brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, a onda dodati kakao i začine. Suve sastojke pomešati sa vlažnim sastojcima. Orašaste plodove i peruanske jagode iseći na polovine. Dodati orašaste plodove, brusnicu i peruanske jagode u testo pa pažljivo promešati.

Maslacem premazati pleh prečnika 20 cm i staviti testo u njega. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 100 stepeni sat vremena. Ostaviti da se ohladi. Iseći masu na 3 dela, premazati je marmeladom od šljiva i ukrasiti brusnicama.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi