MINI KOLAČI OD MAKA SA SNEGOM OD BELANACA

Odlična užina za sve ljubitelje maka i suvog tropskog voća. Sunđerasto punjenje sakriveno pod snegom od belanaca.

Sastojci:


(12 komada)

Testo
  • 0,25 kg običnog brašna
  • pola kašike praška za pecivo
  • 120 g maslaca
  • 1 kašičica šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 2 žumanceta
  • 1 kašika kisele pavlake

Punjenje od maka
  • 1 žumance
  • aroma badema
  • 1 kašika suvog griza
  • 500 g maka
  • 125g maslaca
  • pola čaše meda (ili više, po ukusu)
  • aroma badema
  • suvo tropsko voće (belo grožđe, orašasti plodovi, bademi, sušene kajsije, kora pomorandže, itd.) 

Sneg od belanaca
  • 2 kvasca
  • pola čaše šećera
MINI KOLAČI OD MAKA SA SNEGOM OD BELANACA

Priprema:

Potopiti mak u vodu i ostaviti da odstoji preko noći. Sledećeg dana skuvati, procediti i samleti tri puta. Dodati med u mak i promešati - proverite da li vam se sviđa slatkoća (možete dodati šećer), dodati aromu badema, rastopljeni maslac i iseckano suvo tropsko voće, a zatim sve zajedno promešati. 1/3 čaše belog grožđa
Sve sastojke testa staviti u blender i izmešati većom brzinom koristeći nastavak za testo. Staviti testo da odstoji u frižideru pola sata. Nakon toga staviti testo u pleh za mafine (metalni ili keramički). Sjediniti nadev od maka sa jajetom, aromom, belim grožđem i grizom koristeći nastavak u obliku slova A. Naneti smesu sa makom preko testa. Mutite belanaca sa šećerom sve dok se pena ne stegne koristeći nastavak za mućenje jaja. Nanesiti ih na namaz od maka. Peći na 180°C oko 30 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi