SLATKI KALIFORNIJSKI MUS OD ŠLJIVA
Kolač prirodnog, slatkog ukusa šljive, sa nežnim nagoveštajem crvenog suvog vina, zaokružen svilenkastom slatkoćom meda.
Sastojci:
- 500 g kalifornijske plave šljive
- 0,5 litara crvenog suvog vina,
- nekoliko kašika prirodnog meda (koristila sam heljdin med)
Priprema:
U posudu sipati šljive i vino, a zatim dodati med. Kada proključa, ostaviti na laganoj vatri oko 1 sat. Nakon što se ohladi, ostaviti smesu u frižider tako da se ukusi sjedine. Sledećeg dana, ponovo prokuvati na laganoj vatri. Kada smesa više ne može da se meša, može se dodati litar vruće vode. Staviti sve u blender da se izmiksa dok smesa ne postane glatka.
Prokuvati tegle i poklopce. Sipati mus u šerpu. Vruću vodu koja je korišćena da se prokuvaju tegle možete upotrebiti za čišćenje blendera - lakše će se oprati. Osušiti tegle i poklopce. Staviti mus na laganu vatru. Sipati ga u tegle, staviti poklopce a zatim ih postavite da okrenute naopako dok se ne ohlade. Šerpu možete olizati!
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...
PUSLICE-GNEZDA SA ŠLAGOM I VOĆEM
Lagane kao pero, hrskave, topi se u ustima, punjene šlagom i sezonskim voćem....