SLATKI KALIFORNIJSKI MUS OD ŠLJIVA

Kolač prirodnog, slatkog ukusa šljive, sa nežnim nagoveštajem crvenog suvog vina, zaokružen svilenkastom slatkoćom meda.

Sastojci:

 
  • 500 g kalifornijske plave šljive
  • 0,5 litara crvenog suvog vina,
  • nekoliko kašika prirodnog meda (koristila sam heljdin med)
SLATKI KALIFORNIJSKI MUS OD ŠLJIVA

Priprema:


U posudu sipati šljive i vino, a zatim dodati med. Kada proključa, ostaviti na laganoj vatri oko 1 sat. Nakon što se ohladi, ostaviti smesu u frižider tako da se ukusi sjedine. Sledećeg dana, ponovo prokuvati na laganoj vatri. Kada smesa više ne može da se meša, može se dodati litar vruće vode. Staviti sve u blender da se izmiksa dok smesa ne postane glatka.

Prokuvati tegle i poklopce. Sipati mus u šerpu. Vruću vodu koja je korišćena da se prokuvaju tegle možete upotrebiti za čišćenje blendera - lakše će se oprati. Osušiti tegle i poklopce. Staviti mus na laganu vatru. Sipati ga u tegle, staviti poklopce a zatim ih postavite da okrenute naopako dok se ne ohlade. Šerpu možete olizati!

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi