TESTENINA SA SOSOM OD SVEŽEG PARADAJZA

Priroda, svežina, jednostavnost... sve je tu. Odličan ukus pravog paradajza u kombinaciji sa začinskim biljem, belim lukom i aromom crnog luka. Ponekad su jednostavne ideje najbolje.

Sastojci:

  • 2 porcije testenine (pene, rigatoni...)  
  • 750 g svežih, zrelih paradajza (volovsko srce)
  • 2/3 čaše pasiranog paradajza
  • 2 kašike maslaca
  • 2 šalota
  • 2 češnja belog luka
  • polovina struka svežeg bosiljka
  • prstohvat origana
  • parmezan
  • šaka rukole (opciono)
  • so
  • crni biber
TESTENINA SA SOSOM OD SVEŽEG PARADAJZA

Priprema:


Rastopite maslac u dubokom tiganju ili loncu i pržite sitno iseckane šalote. Zatim dodajte zgnječeni beli luk. Pržite oko 5 minuta.

U međuvremenu oljuštite paradajz, sipajte vruću vodu preko njega i uklonite koru paradajza. Isecite na 4 dela. Odvojite sok u manju šerpu. Iseckajte pulpu paradajza i stavite u šerpu. Dodati proceđen sok od paradajza bez semenki. Kuvajte poklopljeno oko 30 minuta. Nakon toga dodajte pasirani paradajz, iseckano začinsko bilje, dodajte so i crni biber. Poklopite i ostavite 10 minuta na laganoj vatri.

U međuvremenu pripremite testeninu al dente. Procedite i ostavite na cediljki.

Stavite sos u blender i mutite dok smesa ne postane glatka. Dodajte sos u tiganj, dodajte testeninu, šaku parmezana i rukolu (opciono). Dobro promešajte i poslužite.

Prijatno!"
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi