LAGANA SALATA SA TOSTOM

Ponekad vam se baš jede nešto lagano i hranljivo. Naša salata je idealno rešenje. Pruža vam sve hranljive materije i, pored toga, zadovoljava potrebu za senzacijom ukusa.

Sastojci:

  • šaka listova rukole
  • šaka potočarke
  • nekoliko listova rimske zelene salate
  • 2 jajeta
  • 3 kriške hleba (najbolje ako je hleb od celog zrna)
  • 2 manja krastavca
  • nekoliko čeri paradajza
  • 50 g feta sira

Sos od meda i senfa
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • 1 kašika dižonskog senfa
  • 1 kašika meda
  • so, biber
LAGANA SALATA SA TOSTOM

Priprema:


Stavite rukolu, matovilac i rimsku zelenu salatu iscepkanu na komadiće u činiju i pomešajte. Kuvajte jaja oko 10 minuta da budu tvrdo kuvana. U međuvremenu, pripremite tost i iseckajte ga na kockice dužine jednog centimetra. U salatu stavite četvrtine jaja, prepolovljene kriške krastavca i prepolovljene čeri paradajze. Dodajte komadiće tosta i iseckanu fetu.

Pomešajte sa maslinovim uljem, balzamiko sirćetom, senfom, medom, soli i biberom. Dodajte sos neposredno pre serviranja.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi