ČORBA OD BUNDEVE SA KOKOSOVIM MLEKOM, ĐUMBIROM, SVEŽIM KORIJANDEROM I GAMBORIMA

Tokom jeseni i zime radije biramo topla jela, koja su i hrana za dušu. U ovo doba godine nije loše pripremati jela na bazi povrća i voća koja će vas dugo držati sitim. Sencor blender će vam omogućiti da napravite jela koja su zdrava i prepuna hranljivih sastojaka, sa neverovatnim ukusom i bojom!

Sastojci:


Porcije: 6
  • 600 g oljuštene bundeve
  • 3 krompira srednje veličine
  • 2 češnja belog luka
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 konzerva kokosovog mleka (400 ml)
  • 1 mala čili paprika
  • đumbir, komad dugačak 2 cm
  • 300 ml vode
  • sveži korijander: za čorbu i za garniranje
  • morska so i biber po želji

Tigrasti gambori
  • 6-12 tigrastih gambora (količina zavisi od njihove veličine)
  • 1 kašika maslaca
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 mali češanj belog luka
ČORBA OD BUNDEVE SA KOKOSOVIM MLEKOM, ĐUMBIROM, SVEŽIM KORIJANDEROM I GAMBORIMA

Priprema:


Iseckajte oljuštenu bundevu i krompir. Zgnječite beli luk.
Oljuštite đumbir i sitno ga iseckajte. Očistite malu čili papriku i sitno je iseckajte.
Dodajte maslac i maslinovo ulje u dublju, prethodno zagrejanu posudu, a zatim dodajte bundevu, krompir, beli luk i čili papriku. Pržite oko 10-12 minuta. Nakon toga dodajte vodu i kuvajte 10-15 minuta dok ne omekša.
Pržite oljuštene i očišćene gambore na maslacu sa maslinovim uljem i sitno isečenim češnjem belog luka oko 2-3 minuta sa svake strane.
Kada su svi sastojci mekani, umutite sve u blenderu dok smesa ne postane glatka, dodajte kokosovo mleko i iseckane listove korijandera, zatim dodajte so i biber i ponovo stavite da provri. Poslužiti supu sa svežim listovima korijandera i gamborom.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi