PRALINE SA PISTAĆIMA
Odlična ideja za užinu ili mali poklon za prijatelja ili porodicu. Može biti lep poklon ako je posebno umotan. Nema ničeg boljeg od iskrenog poklona.
                        Sastojci:
- 100 g bele čokolade
 - 100 g mascarpone sira (na sobnoj temperaturi)
 - 50 g mlevenih pistaća + za preliv
 - 1 kašika limunovog soka
 - narendana kora limuna (pola limuna)
 - 1 kašika likera od badema
 
Priprema:
Ispeći pistaće i ohladiti ih. Polomiti čokoladu na manje delove, rastopiti je na pari i ostaviti da se ohladi ali da i dalje bude u tečnom stanju. Kašikom pritiskati mascarpone da omekša. Dodati čokoladu i mešanjem je spojiti sa ostatkom smese. Sipati kiselu vodu preko limuna, narendati koru i iscediti sok. Sipati u kašu od maskarpone sira, zatim dodati liker i promešati. Staviti pistaće u blender i mešati smesu dok ne postane gruba na izgled. Dodati u kašu i promešati. Držati u frižideru jedan sat.
Ručno iseckati ili usitniti u blenderu orahe koje želite da upotrebite za preliv. Izvaditi kašu iz frižidera. Kašikom formirati male kuglice (stavite malo ulja na ruke da izbegnete lepljenje kaše za prste). Uvaljati ih u pistaće. Držati u frižideru jedan sat. Uviti praline u dekorativnu foliju.
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
                Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
            
        SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
                Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
            
        SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
                Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
            
        SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
                Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
            
        ROLNICE SA CIMETOM
                Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine.  U...
            
        PUSLICE-GNEZDA SA ŠLAGOM I VOĆEM
                Lagane kao pero, hrskave, topi se u ustima, punjene šlagom i sezonskim voćem....